Vitamina C pentru suflet

Ne-am obișnuit să luăm cât mai multe medicamente pentru a ne feri de viruși. Pentru a ne asigura sănătatea organismului, căutăm să completăm necesarul de vitamine, în mod special, vitamina C. Și asta este un lucru bun, însă de suflet cum ne îngrijim? Cu ce-l hrănim pe timp de pandemie? Îngrijorare la mic dejun, frică la prânz și disperare la cină? Pandemia ne-a amintit cât de trecători suntem ca oameni și cât de slabi suntem în fața necazului. Înțeleptul Solomon spune: „Dacă slăbești în ziua necazului, mică îți este puterea” (Proverbe 24:10). Situația cu care ne confruntăm ne-a făcut să realizăm cât de mică ne este puterea, cât de neputincioși suntem fără Dumnezeu și că depindem de El în orice secundă a vieții noastre.

covid 19 vaccine

Pandemia ne-a determinat să conștientizăm cât de slabi și neînarmați stăm în fața celui rău. Acordăm mai multă importanță emoțiilor noastre, care oricum fluctuează de la oră la oră, decât promisiunilor lui Dumnezeu care ne spun că va fi cu noi în toate zilele (Matei 28:20). El ne promite că va fi cu noi atât în vale, cât și sus pe munte. Așa cum iei vitamina C, ai nevoie să crezi promisiunile Domnului, să le trăiești zi de zi. Ce rost să știi, să le cunoști, să le memorezi, dacă nu le păstrezi în inimă și nu le dai crezare. Ai nevoie „să te vitaminizezi” în fiecare zi din Cuvânt pentru ca promisiunile lui Dumnezeu să răsune mai tare decât știrile de ultimă oră.

Așa cum vitamina C este un aliat pentru întărirea imunității, în același mod ai nevoie de credință care să te ajute să stingi toate săgețile celui rău (Efeseni 6:16). În același mod în care vitamina C te ferește de răceală, ai nevoie de Cuvânt care să te țină în clocot pentru Iisus (Apocalipsa 3:15-16). În același fel în care vitamina C ne îmbunătățește vederea, este important să te adapi din Cuvânt care dă lumină ochilor noștri; „Dă lumină ochilor mei ca să n-adorm somnul morții” (Psalmul 13:3-4).

suflet vitamina

Așadar, hrănește-ți mintea cu adevărul, cu Scriptura care te ajută să rămâi în barcă, atunci când valurile vuiesc în jurul tău. Nu lăsa teama să-ți paralizeze mintea. Tocmai asta dorește cel rău, să ne atace în punctul cel mai slab și să ne înșele că suntem singuri. Însă, cu noi e Dumnezeu și nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui: „Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?” (Romani 8:35). Niciun virus nu ne poate despărți de dragostea lui Hristos! Asigură-te că îți hrănești atât sufletul, cât și trupul într-un mod corespunzător.

Alexandra ucenicizare profil zambet

Ema Turculeț

Ema a absolvit Facultatea de Litere și Masterul Cultură și civilizație europeană la Oradea, iar acum slujește în cadrul departamentului Content Writing.

De la vârsta de 5 ani îi plăcea sa inventeze povești cu care să-i amuze pe alții. Mai apoi, crescând, a învățat să-și scrie gândurile și astfel a descoperit puterea lor vindecătoare. De aici, pasiunea de a scrie, de a crea, de a țese șiraguri de cuvinte. Dorința ei acum este să slujească Domnului prin darurile pe care El le-a pus în ea.