Cine suntem

Cine suntem în prezent și ce facem în România, este povestea unui om pe care Dumnezeu l-a chemat și l-a trimis. Citește toată istoria noastră mai jos.

Vrei să știi cine suntem?

Chiar dacă totul a început cu Tabăra MIA, astăzi facem mult mai mult decât tabere. Suntem o echipă care împărtășim aceleași valori și suntem activi în toată România, iar de când a început pandemia, suntem mai activi ca niciodată și în domeniul online.

Dorința noastră cea mai mare este să sprijinim bisericile din zonele rurale. Organizăm training-uri pentru păstori și lideri și echipăm tinerii să își poată sluji mai bine în bisericile din care provin. Oricine e interesat trebuie doar să ia legătura cu noi.

1. EVENIMENTE EVANGHELISTICE

Tabere cu scop evanghelistic, nu “church camp”. Tabăra este o experiență unică pentru orice participant. O săptămână de tabără este plină de activități distractive și captivante combinate cu învățătură biblică și o comunitate bună. Fiecare copil părăsește tabăra știind că este iubit de Dumnezeu și că trăirea unei vieți creștine nu este o povară. Acesta este doar primul pas către o nouă viață plină de credință și o relație cu Hristos. Ne asigurăm că tinerii aud Evanghelia și au ocazia să răspundă.

Scopul Turneelor Sportive MIA este să vină în ajutorul bisericilor locale prin integrarea participanților de la turneu în biserică, pentru a crește spiritual după ce își predau viața Domnului Iisus.

2. FOLLOW-UP INTENȚIONAT

Considerăm că este foarte important să luăm legătura cu oricine participă în lucrarea noastră. Scopul nostru este să continuăm să ne conectăm cu ei, să ne asigurăm că merg la biserică și să îi implicăm în alte slujiri pe care le facem, precum ucenicia și studiile biblice.

Ne desfășurăm follow-up-ul printr-un ciclu lunar de mesaje text, trimiterea de scrisori, apeluri telefonice și e-mailuri. Facem acest lucru pe tot parcursul anului, căutând să slujim și să rămânem în contact cu cei pe care Dumnezeu i-a pus în grija noastră.

strategie

3. DEZVOLTARE SPIRITUALĂ

Dezvoltarea spirituală a tinerilor pe care îi slujim este una dintre cele mai mari responsabilități ale noastre ca slujire. Încercăm să educăm, să îndrumăm și să dezvoltăm tinerii în credința lor prin multe dintre programele noastre, astfel încât să poată fi lideri activi în bisericile lor locale.

Căutăm să dezvoltăm tinerii spiritual prin programul nostru în 12 pași. Acești pași sunt concepuți într-un mod care să acopere bazele credinței creștine, înrădăcinate în teologia biblică. Ei sunt cuprinzători și conduc elevul dintr-un loc fără cunoștințe ale Bibliei până la înțelegerea teologiei biblice fundamentale în doar trei luni.

Cu un parteneriat cu Denton Bible Church (Texas, SUA) și Centrul lor de Pregătire Biblică pentru Pastori și Lideri, organizăm de obicei 4 săptămâni de instruire teologică pe an.

4. RESURSE PENTRU BISERICI

Petrecem mult timp dezvoltând programe (online/virtuale), videoclipuri, studii biblice și manuale. Ne dorim să împărtășim aceste resurse și cu bisericile și organizațiile creștine cu care colaborăm, astfel încât să le poată accesa pentru îmbogățirea personală, precum și să le împărtășească cu congregația și tinerii cu care lucrează.

În prezent lucrăm la o serie video, împreună cu păstori și lideri din întreaga lume pentru a aborda întrebări teologice și culturale comune în rândul tinerilor.

cine suntem familie

Cine?

Iulian Avramescu s-a născut și a crescut în București, unde locuiește în prezent cu soția sa Roxana și copiii: Julian, Eric și Melody.

Încă de la o vârstă fragedă, Iulian și părinții săi s-au confruntat cu multe dintre greutățile regimului comunist. Iulian avea doar 8 ani când a avut loc revoluția și se afla într-o tabără comunistă, pe care o țineau adesea în timpul vacanțelor școlare de vară și de iarnă.

Istoria arată cum comuniștii care au preluat Europa de Est după cel de-al doilea război mondial au ales să folosească tabere de tineret pentru a-și răspândi ideologiile și pentru a prelua încet controlul. Revoluția a fost un moment de cotitură semnificativ în istoria Europei de Est. Cu siguranță, puteți vedea și astăzi impactul acesteia asupra României.

Momentul mântuirii

Pentru următorii 10 ani, a fost influențat de prieteni și viața de cartier. Cu toate acestea, Iulian a participat la un club biblic după ce a fost invitat de o fată din cartier. La acest club biblic, Iulian a auzit Evanghelia și a înțeles-o. Iulian fost mântuit în acea zi, punându-și credința în Iisus Hristos.

După ce a slujit în tabere creștine pentru câțiva ani, Iulian a ales să se înscrie la Institutul Biblic Cuvântul Vieții din Budapesta. După absolvire, s-a mutat la Chattanooga, Tennessee, pentru a-și termina Masterul în studii teologice de la Temple Baptist Seminary. Din Tennessee Iulian s-a mutat în Texas, și a slujit intr-un program de internship la Prestonwood Baptist Church din Plano, Texas. După o perioadă de 3 ani, în care s-a căsătorit cu Roxana și primul copil, Julian,  s-a născut, au decis să răspundă chemării de la Domnul de a se muta înapoi în România pentru a întemeia lucrarea MIA.

grup old photos
cine grup tineri

Începuturile MIA

Iulian a văzut cum taberele au fost o strategie atât de eficientă pentru comuniști. Din această cauză, Dumnezeu i-a vorbit despre începerea unei lucrări de tabără pentru Evanghelie. Aceste tabere aveau ca scop să îndrume copii și tinerii  să-L cunoască pe Hristos.

România are o  influență Ortodoxă puternică și mulți oameni îi consideră pe protestanți drept inamici. Cu toate că aceasta a fost o piedică, Iulian a continuat să-și urmeze chemarea de a predica Evanghelia tinerilor. Astfel s-a născut lucrarea MIA: MISIUNE ÎN ACȚIUNE.