iQuestion: Mărturisesc că sunt întors la Dumnezeu, dar ceva mă frământă atunci când aud: „Ți-ai predat viata Lui?” Oare nu sunt predat Lui, cum îmi dau seama?

Cum să învingi șoaptele celui rău care îți spun că nu ești mântuit

Odată ce am ales să-L urmăm pe Domnul Iisus, vor veni tot feluri de șoapte ale celui rău care ne vor determina să te îndoiești de mântuirea primită. Să te întrebi: „Oare chiar sunt mântuit?”, „Oare într-adevăr l-am ales pe Iisus din toată inima?”, „Oare chiar sunt iertat pe deplin de tot trecutul meu murdar?”. Acestea pot fi „semnale” de la cel rău, care încerca să ne determine să ne împotmolim pe calea pe care tocmai am pășit, vrea să planteze semințe de îndoială și apoi să ne întoarcă privirea spre trecutul nostru.

mantuit soapte misiune in actiune

Dovada cea mai vie că noi, din momentul în care L-am primit pe Domnul Iisus în inima noastră, suntem copiii Lui, o spune chiar Scriptura: << Fiindcă voi n-aţi primit un duh de sclavie, ca să vă fie din nou teamă, ci aţi primit Duhul înfierii prin care strigăm: „Abba!“, adică „Tată!“ Duhul Însuşi depune mărturie, împreună cu duhul nostru, că suntem copii ai lui Dumnezeu. >> (Romani 8:15-16). Este important să ne încredem în Domnul Iisus pe deplin, să credem că suntem copiii Lui și că noi am fost născuți din nou și acum avem o viață nouă (citește Ioan 3:1-21).

Și atunci când gândurile îndoielnice vor apărea în mintea ta, ce va face diferența? Felul în care noi răspundem în fața unor astfel de gânduri: le lăsăm să ne influențeze sau le alungăm, încrezându-ne în promisiunile adevărate ale lui Dumnezeu lăsate pe paginile Scripturii?

Sfat Practic

Observă-ți viața: ai tu model de trai pe Domnul Iisus? Notează acele întrebări/ gânduri/ frământări pe care le ai și roagă-te să ți se lumineze mintea pentru a înțelege cum poți să le înlocuiești cu versete din Biblie care îți întăresc credința în Dumnezeu și în nașterea ta din nou ca fiu al lui Dumnezeu.

Nu uita că noi nu trebuie să-I demonstrăm lui Dumnezeu că merităm cerul. Fiindcă nu îl merităm și nici nu îl putem primi prin meritele noastre. Ai înțeles tu că mântuirea se primește prin acceptarea lui Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor al tău și că asta înseamnă să-L lași pe El să dețină controlul și să nu mai păstrezi niciun frâu al vieții tale.

Cel rău dorește să te momească pentru a te întoarce la vechea cale știută, la obiceiurile nesănătoase. Și uneori acest drum pare mai ușor de apucat, fiindcă e știut deja de noi. Însă, nu este și cel corect și sănătos pentru noi. El încearcă să instaleze în ființa ta o stare de nesiguranță și îndoială cu privire la lucrarea Duhului Sfânt care a făcut din tine o făptură nouă (2 Corinteni 5:17). Cel rău ar vrea să trăiești în trecut, pentru a nu te putea bucura de prezent, de tot ce a făcut Dumnezeu în viața ta. Însă este nevoie să-ți amintești în fiecare zi că el nu mai are putere asupra ta. Tu ești copilul lui Dumnezeu, iar dacă te vei împotrivi lui prin puterea Duhului Sfânt, el va fugi de la tine (Iacov 4:7).

De asemenea, citind din Cuvânt, îți va aduce eliberare și confirmare că tu ești copilul lui Dumnezeu și nimic nu te poate smulge din mâna Lui: „Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri, și nimeni nu le va smulge din mâna Mea” (Ioan 10:28). Șoaptele celui rău pot fi alungate cu Adevărul, Cuvântul lui Dumnezeu care aduce pace, siguranță și bucurie în inimile noastre.

Alexandra ucenicizare profil zambet

Ema Turculeț

Ema a absolvit Facultatea de Litere și Masterul Cultură și civilizație europeană la Oradea, iar acum slujește în cadrul departamentului Content Writing.

De la vârsta de 5 ani îi plăcea sa inventeze povești cu care să-i amuze pe alții. Mai apoi, crescând, a învățat să-și scrie gândurile și astfel a descoperit puterea lor vindecătoare. De aici, pasiunea de a scrie, de a crea, de a țese șiraguri de cuvinte. Dorința ei acum este să slujească Domnului prin darurile pe care El le-a pus în ea.