Ne-am obișnuit cu harul, cu Jertfa, Crucea Domnului Iisus. Ne-am obișnuit cu adevărurile prezente în Biblie. Vedem și simțim dragostea Lui prin faptul că  Dumnezeu ne-a iubit așa de mult, încât Și-a dat Fiul să moară pentru noi, dar cum răspundem noi iubirii Lui? Cât de mult Îl iubim noi pe Dumnezeu?

3 motive prin care să te verifici dacă Îl iubești pe Dumnezeu

Un prim motiv prin care ne putem verifica dacă Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu, este timpul petrecut cu El. Cât de mult Îl iubim pe Dumnezeu se poate vedea din felul cum ne prioritizăm timpul, cât Îi dăm Lui din 24 de ore din zi, cât de mult Îi slujim, ne jertfim pentru alții. De asemenea, se poate vedea din timpul de părtășie, de rugăciune și meditație din Cuvânt. Dacă Îi acordăm doar 30 de minute din 1440 de minute din zi, ceea ce înseamnă nici 1%, cu siguranță avem alte priorități, poate anumiți idoli care s-au strecurat insesizabil în viața noastră. Putem observa asta întrebându-ne sincer ce aduce cea mai mare satisfacție în viața noastră, ce ne împlinește și pe ce petrecem cea mai mare parte a timpului.

peisaj mare dumnezeu apus

Un al doilea motiv prin care ne putem încerca, este inima noastră. Îi slujim Domnului cu inimă întreagă sau avem inima împărțită? Porunca cea dintâi pe care ne-a lăsat-o Domnul Iisus este „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta” (Marcu 12:30). Dumnezeu ne poruncește să-L iubim cu toată inima, nu cu jumătăți de măsură. De asemenea, noi trebuie să-L iubim cu tot cugetul nostru, și astfel, toate gândurile noastre să fie ațintite spre El. Cu siguranță se întâmplă să deviem, să  ne preocupăm cu obligațiile noastre pământești, însă ceea ce Dumnezeu ne îndeamnă este să-L purtăm în gândurile noastre constant. Chiar dacă cel rău încearcă să ne ispitească, noi să ne întoarcem privirea iar și iar la Cel are milă de slăbiciunile noastre. În final, să-L iubim cu toată puterea noastră, adică toată voința, toată energia de care putem dispune.

Un al treilea motiv prin care ne putem examina dacă Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu sunt roadele noastre. Apostolul Ioan ne îndeamnă „Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.” (1 Ioan 3:18). Dacă Îl iubim pe Dumnezeu, se vede din trăirea noastră, din felul cum ne raportăm la ceilalți, cum răspundem greutăților vieții, de ce roade ale Duhului Sfânt dăm dovadă. Faptele noastre vorbesc mai mult decât vorbele noastre.

Așadar, nu putem să-L iubim pe Dumnezeu dacă nu investim timp să-L  cunoaștem, iar asta nu se poate decât studiind mai mult din Cuvânt. Mai mult de-atât, nu dăm dovadă de iubire, dacă inima noastră bate pentru altceva și nu este lipită de Domnul. Nu ne vine în mod natural să iubim, însă Duhul Sfânt a fost turnat în inimile noastre. Atunci când suntem dominați în întregime de El, avem dragoste pentru Dumnezeu și cei din jur. Alege să iubești!