Cu gândul la taberele online MIA, descoperind un nou vis

 

de Anda Cătălina Bărăscu

 

 

În perioada 19-23 aprilie 2021, am fost invitată să particip la filmările pentru tabăra online, care va fi organizată de Misiune În Acțiune. Inițial am fost puțin reticentă, recunosc. Știam că nu e ceva foarte greu, doar că nu eram sigură dacă mă voi bucura de lucrurile pe care le aveam de făcut. Am vorbit, totuși, cu părinții și lor li s-a părut o idee bună, motiv pentru care nu am mai ezitat, ci am acceptat invitația. La finalul acestui timp, pot spune că Domnul a fost Cel care mi-a direcționat pașii într-acolo. Sunt deosebit de bucuroasă că am ales să mă merg. Au fost atâtea lucruri minunate, încât nu le voi putea aminti pe toate aici, dar voi trece în revistă câteva.

taberelor online anda

Mediul în care ne-am desfășurat activitățile pentru cele cinci zile a fost unul plăcut și încurajator. A fost o bucurie de nedescris să mă pot afla în mijlocul atâtor tineri credincioși, astfel că atmosfera a fost încântătoare pentru mine. Faptul că am avut responsabilități clare încă de la început m-a ajutat să mă concentrez pe ceea ce aveam de făcut, iar munca a fost eficientă. Să lucrez alături de echipa MIA, a făcut să pară totul mai mult o distracție, o bucurie, iar nu ceva rigid pe care ai de îndeplinit: am experimentat un sentiment asemănător celui când obții slujba de vis, când faci ceea ce iubești; o încântare aparte. Vreau să spun prin asta că totul a fost roz și nu am avut emoții sau că totul a mers ca pe roate? Nu. Am avut momente în care am simțit cum mă copleșeau nesiguranțele, am văzut ce înseamnă să ții mai mulți oameni după tine doar pentru că nu îți iese replica, am simțit stresul pentru că urma să prezint o metodă de evanghelizare, dar nu o puteam face decât o dată; dacă greșeam trebuia să îmi asum… Da, au fost și astfel de momente, dar privind în urmă nu le văd ca pe niște experiențe negative, ci ca pe acele lucruri care au făcut ca săptămâna să fie reală, nu doar un vis frumos.

tabere anda
anda taberelor

Pe lângă binecuvântările de ordin spiritual și relațional, am avut parte de încă un lucru extraordinar. Fiind în fața camerei în fiecare zi și jucând diverse roluri, vorbind liber, am descoperit ceva despre mine, de care nu eram convinsă înainte: iubesc actoria, atât cea clasică, în care apar ca persoană și îmi însușesc un rol, cât și cea vocală, în care doar vocea îmi este folosită. Am dat de oameni cu experiență în domeniu, care s-au oferit să mă ajute practic să pot descoperi ceea ce ar putea însemna să încep să îmi folosesc vocea pentru a înregistra scenete. Pășesc tot mai aproape de un nou vis. Nu pot exprima cât de fericită și recunoscătoare sunt pentru aceste lucruri. O asemenea descoperire personală, însoțită de sprijin concret din partea celorlalți m-a încurajat nespus de mult și mi-a dat o nouă perspectivă spre viitor.

Astfel, pentru mine săptămâna aceasta a fost mai mult decât speram: am creat noi legături de prietenie, m-am înțeles pe mine mai bine, am făcut lucruri noi și interesante și am avut parte de părtășie minunată alături de alți tineri care Îl iubesc pe Domnul Isus. Lui Îi sunt recunoscătoare că mi-a făcut parte de o astfel de experiență! Sunt nerăbdătoare pentru ceea ce El îmi mai pregătește prin intermediul acestor excepționali oameni de la Asociația Misiune În Acțiune.