În fiecare zi ni se oferă un dar de 24 de ore gata să fie trăite și petrecute, o foaie nouă albă gata să fie scrisă, pictată și pătată. Unele foi sunt scrise bine, într-un mod organizat, cu puncte, altele doar mâzgălite cu mare învălmășeală, iar altele conțin doar o pată mare.

Trăind cu folos în fiecare zi

Din Scriptură aflăm că suntem doar pentru o vreme pe acest pământ, suntem trecători. O viață avem și vom da socoteală de orice cuvânt nefolositor (Matei 12:36) și de orice timp pierdut.

Sunt unele zile care parcă trec pe lângă noi și nu ne dăm seama. Pierdem timpul pe lucruri nefolositoare pentru că nu ne facem un plan, nu ne organizăm bine timpul, nu avem o țintă, trăim fără un scop bine definit în viață. Petrecem 8 ore din zi la muncă sau școală, iar restul pentru relaxare sau odihnă și prea puțin pentru ceea ce contează în viață. Uităm să mai petrecem timp cu familia, să investim timp într-un hobby, să luptăm pentru un vis adânc păstrat în inimă, să ne implicăm în slujire.

chibrit foc viata

Suntem mereu nemulțumiți și trăim într-o așteptare continuă, să vină vinerea ca să ne putem relaxa cu prietenii, concediu ca să evadăm din agitația de la muncă, sărbătorile ca să mai putem petrece timp cu familia. Max Lucado, unul dintre cei mai renumiți autori de literatură motivațională punea întrebarea: „Oare nu merită fiecare zi șansa de a fi o zi bună?” Să încercăm să răspundem nu doar prin aprobare, ci prin trăire. Nu ne plac zilele de luni, zilele agitate în care parcă nimic nu merge bine, însă Dumnezeu a proiectat toate zilele în detaliu și dorește să ne bucurăm de fiecare dintre ele: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne veselim în ea!” (Psalmul 118:24).

De asemenea, fiecăruia i s-au încredințat anumiți talanți și într-o bună zi vom da socoteală pentru talanții pe care i-am primit. Trăim cu folos atunci când ne dezvoltăm din toate punctele de vedere și astfel, îmbogățim pe alții. Fiecare persoană este înzestrată de Dumnezeu cu anumite daruri. Atunci când lucrăm pentru Dumnezeu se umple un gol din sufletul nostru, avem satisfacție și împlinim planul pe care-L are Dumnezeu pentru viața noastră, înțelegem sensul vieții.

apa water splash

La sfârșitul zilei este important să facem un bilanț, cât am trăit pentru Dumnezeu și cât am trăit pentru capriciul nostru personal. Să ne gândim ce am făcut bine și ce nu, pentru a remedia anumite situații și a învăța să trăim din plin pentru Cel care ne-a creat.

Așadar, cum ar fi să trăim cu folos în fiecare zi? La sfârșitul fiecărei zile să simțim că n-am trăit în zadar, că am adus o schimbare benefică în locul în care ne aflăm, una cât de mică, dar importantă în ochii lui Dumnezeu. Vrem să se spună despre noi că am trăit cu folos sau că am pierdut timpul pe lucruri nefolositoare? Viața noastră e un cadou din partea lui Dumnezeu. Ce facem cu acest cadou? Îl lăsăm împachetat, lăsăm frica să ne răpună, să nu încercăm nimic nou, să nu ne dezvoltăm, să nu ajutăm pe alții sau trăim din plin viața pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o? Alegerea îți aparține!

Alexandra ucenicizare profil zambet

Ema Turculeț

Ema a absolvit Facultatea de Litere și Masterul Cultură și civilizație europeană la Oradea, iar acum slujește în cadrul departamentului Content Writing.

De la vârsta de 5 ani îi plăcea sa inventeze povești cu care să-i amuze pe alții. Mai apoi, crescând, a învățat să-și scrie gândurile și astfel a descoperit puterea lor vindecătoare. De aici, pasiunea de a scrie, de a crea, de a țese șiraguri de cuvinte. Dorința ei acum este să slujească Domnului prin darurile pe care El le-a pus în ea.