Ce mod frumos de a începe noul an! 2024 a adus peste 80 de tineri împreună pentru o sărbătoare a noilor începuturi și a deciziilor centrate pe Hristos! Învățând care sunt fundamentele cheie ale credinței, ei au reușit să intre în noul an gata să-și înceapă călătoria de mână cu Dumnezeu!

De la activități interesante și provocări distractive, la mesaje pline de adevăruri biblice profunde, tabăra de iarnă a avut multe pregătite pentru participanții noștri. Echipa din Fruit Cove Baptist Church (Florida) a venit alături de noi și, împreună, am reușit să creăm o săptămână de neuitat.

Unele dintre activităţile memorabile pe care le-am avut au fost: Brașov Photo Challenge (în cazul în care campierii au trebuit să meargă prin centrul vechi al Brașovului și să facă fotografii pentru a câștiga puncte), MasterChef (fiecare echipă a pregătit un desert pentru juriul nostru) și Reel Challenge (fiecare echipă a pregătit un reel pe baza mesajului predicii de dimineață – echipa albastră a câştigat, având cele mai multe like-uri! Vezi aici reel-ul câștigător!)

Vorbitorul nostru invitat, Pastorul Tim Maynard, a vorbit despre fundamentele unei vieţi creştine ancorate în Hristos. Fiecare predică s-a axat pe stâlpii credinței, întotdeauna terminând cu o provocare de a face un pas în direcția corectă!

Cei 5 stâlpi despre care s-a vorbit în tabăra de iarnă și principalele lor subiecte au fost:

  1. Eliberat (Efeseni 2:8-10) – Rezultatul mântuirii noastre este că suntem lucrarea Lui; lucrarea lui Dumnezeu, nu a noastră.
  2. Format (Romani 8:28-30)- Faptul că păcătoşii care nu-L cunosc pe Dumnezeu pot fi într-o zi transformaţi în chipul lui Hristos, printr-un miracol al harului, este una dintre cele mai uimitoare adevăruri ale revelaţiei divine.
  3. Urmează (Matei 11:27-30) – Scopul credinţei nu este o biserică sau un crez, ci Hristosul viu. Mântuirea vine de la o Persoană.
  4. Umplut (Efeseni 5:15-20) – Cu cât te apropii mai mult de Dumnezeu, cu atât mai mult realizezi nevoia de a fi umplut de El în fiecare zi. Fiind conștient de acest adevăr, perspectiva asupra lui Dumnezeu va fi aprofundată și extinsă. Odată cu maturitatea spirituală vine realizarea că împlinirea Lui de la un stadiu al credinţei nu este suficientă pentru următorul!
  5. Părtășie (1 Ioan 4:11-21) – Nu există o relaţie mai strânsă pentru o persoană decât aceea în care acea persoană rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el.

De asemenea, le mulţumim vorbitorilor Teodor Colda, Keaton Adamson şi Iulian Avramescu pentru mesajele lor puternice care i-au încurajat pe tineri în aceeaşi direcţie: să trăiască o viaţă transformată!

Am avut un timp minunat împreună! Dacă vrei să vezi videoclipul taberei, dă click aici!