Adolescenții se confruntă cu multe provocări noi, de care unii dintre noi, adulții care aparținem de o generație diferită, nici nu suntem conștienți. Ba chiar, ajungem să presupunem că problemele cu care se confruntă sunt o fază trecătoare.

Să le arătăm tinerilor că ne pasă

În calitate de lideri de slujire, lucrăm din greu pentru a crea o viziune care să-i determine pe tinerii din comunitatea MIA să-l cunoască pe Iisus sau să se apropie mai mult de El. Ne rugăm, planificăm, bugetăm, iar planificăm, promovăm, petrecem ore întregi alegând sau creând o tematică atrăgătoare și utilă pentru generația de astăzi, pregătim decorurile, comandăm cele necesare… și lista cu sarcini de îndeplinit nu pare să se scurteze vreodată.

Copiii și tinerii la care ne dorim să ajungem au ceva în comun, mai bine zis, mintea lor născocesc aceeași întrebare când îi invităm la unul dintre evenimentele noastre. Nu toți au îndrăzneala să ne-o și adreseze, dar suntem conștienți că ea există adânc înrădăcinată în curiozitatea lor: Oare va fi distractiv? Fiindcă dacă nu este, n-am să vin să mă plictisesc acolo

peisaj mare dumnezeu apus

O lucrare dinamică pentru tineri care produce roade în viața lor

Exact aceaste lupte și provocări unice, pe care le traversează adolescenții, ne conștientizează că există o nevoie imensă de a le oferi o atenție specială, în fiecare comunitate. Observăm acest lucru în toate acțiunile pe care le desfășurăm la MIA și că acestea produc roade în viețile lor, care pot dura pentru eternitate.

Lucrarea Misiunea în Acțiune nu este doar un loc în care adolescenții se pot simți parte a unei comunități iubitoare și care îi sprijină. Le făurim, de asemenea, un context și un loc în care ei pot lega relații sănătoase cu alți adolescenți care împărtășesc aceleași idealuri.

Dacă adolescentul ne „vizitează” pentru prima dată, acesta poate să înceapă să-și formeze o bază pentru o viață cu Hristos. Subiectele discutate în timpul activităților pe care le desfășurăm, fie că vorbim de evenimente de mai mare amploare, precum taberele sau turneele sportive, fie că este vorba despre conferințe sau seri de tineret, toate permit adolescenților să învețe despre Biblie și să se aprofundeze studiul despre Iisus Hristos. Prin discuții interactive, activități și evenimente, adolescenții vor începe să vadă o legătură între creștinism și sentimentul de valoare, care este extrem de vital în dezvoltarea lor.

Unele dintre cele mai importante decizii din viață sunt luate în anii adolescenței

Adolescenții sunt obligați să facă alegeri cu privire la viitorul lor (facultate, carieră), într-un moment în care abia își dau seama cine sunt. Adolescenții au nevoie de coerență mai ales din partea comunității locale. Într-o cultură care se schimbă continuu, ei au nevoie de stabilitate, iar Cel care o poate oferi este Iisus, fiind singurul care va fi întotdeauna neschimbat. Iisus rămâne relevant astăzi și pentru totdeauna.

Slujirea adolescenților poate fi una dintre cele mai productive lucrări, în care nu doar destinelor lor sunt schimbate, ci și noi primim adesea învățături din toată experiențele alături de ei. Îi vedem cum practic cresc sub ochii noștri. Astfel, experimentăm bucuria de le fi alături în tranziția lor de la copilărie la maturitate. Ceea ce ne oferă posibilitatea de a-i consilia, a-i ghida spre a lua una dintre cele mai importante decizii din viața lor: urmarea lui Hristos.

Adolescenții de astăzi sunt mai confuzi ca niciodată despre adevărul spiritual. Iar noi ar trebuie să fim pregătiți să le oferim răspunsuri realiste și satisfăcătoare la întrebările lor. De asemenea, să le arătăm importanța și impactul unei comunități creștine, pe măsură ce ei încearcă să-și găsească locul de care aparțin. Scopul nostru este să-i ajutăm pe adolescenți să-L urmeze pe Hristos în toată viața lor. Nu încercăm doar să-i invităm la un eveniment organizat de noi, ci vrem să încercăm să-i modelăm pentru a semăna mai mult cu Iisus. Vedem întâmplându-se acest lucru, prin echiparea adolescenților în cunoașterea și studierea Cuvântului lui Dumnezeu.

Adolescenții pot fi echipați și antrenați să devină liderii de mâine

Adolescenții au nevoie de „un pod” pentru a întâlni misiunea mai mare a bisericii și noi putem fi acea legătură. Dorim să vă fim alături pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să vă apropiați de adolescenți, cum să planificați și desfășurați activități semnificative pentru ei, cum să îi implicați în lucrarea de tineret și cum ei pot forma alți ucenici.

Citește și acest articol.