Regulamentul Taberei de Iarnă – MIA (Misiune în Acțiune)

Website-ul nostru este: https://misiuneinactiune.ro.

TABĂRA MIA (Misiune în Acțiune) este o tabără de iarnă ce se adresează tinerilor, organizată de către Asociația Creștină MIA și are ca scop principal echiparea tinerilor prin activități educaționale creștine. Buna desfășurare a taberelor nu este posibilă decât într-o atmosferă de respect reciproc. Aceasta include și necesitatea respectării stricte a unor reguli. Aceste reguli sunt esența comportamentului decent și responsabil al tinerilor în orice tabără.

Regulile sunt valabile la toate activitățile taberei. Cei care încalcă Regulamentul Taberei vor fi sancționați. Sancțiunile pot merge de la mustrări până la eliminarea din tabără fără returnarea banilor pentru perioada de timp care nu a fost petrecută în tabără.

Tabăra MIA este o tabără creștină. Se interzice, prin urmare, folosirea unui limbaj injurios, comportamente neadecvate și consumul de alcool și tutun.

Tabăra nu poate fi părăsită de nimeni, decât în mod organizat, sub supravegherea unui lider, ce are acceptul Directorului taberei și doar într-o locație apropiată.

În dormitoare, în băi și pe coridoare este obligatorie păstrarea curățeniei. Directorul taberei va fi anunțat de orice daune. În caz contrar, participantul va plăti pentru reparații.

Personalul taberei nu este responsabil de eventuala pierdere sau dispariție a bunurilor personale.

Personalul taberei și liderii grupurilor trebuie respectați și ascultați, ei fiind răspunzători de participanți pe perioada șederii în tabără.

Participanții nu vor avea acces în atelierele sau mașinile taberei, datorită pericolelor de accidentare. În caz de accidentare sau îmbolnăvire a unui participant se va acorda primul ajutor, iar în cazul în care situația se agravează vor fi anunțați părinții și se vor lua decizii împreună. Personalul taberei se absolvă de orice vină în cazul în care participanții s-au accidentat făcând ceva neautorizat și/sau nesupravegheați.

Respectarea programului de tabără este obligatorie. Nu se acceptă excepții. Orice abatere va fi adusă la cunoștință liderului de grup, a liderului taberei și a Directorului. Dacă se persistă, participantul va fi trimis acasă.

Participanții care au venit în cadrul unui grup nu vor fi neapărat repartizați în camera cu unul sau mai mulți membri ai grupului decât în situații de urgență.

Participanții trebuie să se înscrie online pentru toată perioada Taberei și pot participa doar pe baza confirmării primite pe email. Nu se admit persoane/participanți doar pentru noaptea de Revelion.

Participanții nu au voie să părăsească camerele după ora stingerii (22:30 / 24:00 – în funcție de agenda) și vor păstra liniștea. În caz contrar, conducerea nu își asumă nicio responsabilitate pentru posibilele consecințe.

Participanților le este interzis accesul în camere sau balcoane prin exteriorul clădirii.

Nu pot fi cazați în aceeași cameră participanți de sex opus.

Se interzice accesul băieților în camerele fetelor și a fetelor în camerele băieților, cu excepția cazurilor în care există permisiunea directorului de tabără.

Participanților le este permisă folosirea instalațiilor electrice doar în conformitate cu normele de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (PSI).

Participanții vor avea grijă să nu deterioreze bunurile aflate în dotarea taberei (mobilier, aparatură, pereți etc.). În cazul în care participanții, în mod deliberat sau nu, produc daune unității de cazare, masă, agrement, echipamentelor, altor persoane etc., părinții/tutorii legali se obligă ca să suporte costurile aferente.

Sunt interzise alergarea și îmbrâncirea în zona balustradelor. Se va acorda atenție urcării şi coborârii scărilor.

SIGURANȚA:

Participanții nu vor deține sau folosi obiecte care pot pune în pericol sănătatea lor sau a altor persoane (artificii, explozibili, substanțe chimice, toxice, iritante sau obiecte contondente, tăioase, briceaguri, cuțite, puști cu bile, lasere etc.).

Participanții nu vor deține sau consuma substanțe interzise (alcool, tutun, droguri, etc.).

La activități și ateliere, participanții vor respecta întocmai regulile de siguranță prezentate de organizator.

Participanții nu au voie să se cățere pe clădiri, stâlpi, copaci, garduri, instalații sportive, să se aplece peste marginile fântânilor, balcoanelor etc.

Participanții se vor asigura înainte de a traversa strada.

În drumeții, participanți nu vor părăsi grupul și vor urma regulile indicate înainte de plecare.

Participanți nu vor consuma ciuperci, plante, fructe de pădure etc. sau apă din izvoare, pârâuri, lacuri, fără acordul personalului taberei. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru eventualele îmbolnăviri ale participanților care se dovedesc că provin din consumarea unor alimente care nu fac parte din cele puse la dispoziție de către organizatori.

Participanții nu își vor însuși obiecte care nu le aparțin. În cazul în care găsesc astfel de obiecte, vor anunța imediat personalul taberei.

Se interzice focul deschis în incinta taberei și în împrejurimile acesteia.

MEDICALE:

Participanții nu vor aduce cu ei în tabără medicamente decât dacă urmează un tratament prescris de medic. În acest caz, vor lua tratamentul numai sub supravegherea cadrului medical din tabără.

Părinții participanților/participanții peste 18 ani se obligă să furnizeze informații complete despre starea de sănătate a copiilor, posibile alergii, predispoziții la diferite boli, precum și afecțiuni cum ar fi lipsa de calciu, anemie, astm bronsic, tahicardie etc.

PROGRAM:

Participanții se angajează să participe integral la toate activitățile din programul taberei.

Fiecare membru al taberei este responsabil de păstrarea curățeniei în camera, în spațiile de activități, precum și pe traseul drumețiilor.

Participanții vor avea o atitudine respectuoasă față de toate persoanele din tabără și nu vor deranja prin comportamentul lor pe ceilalți participanți.

Toate fotografiile și filmările din cadrul taberei sunt proprietatea instituției organizatoare și sunt folosite în scop de promovare.

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru accidentele cauzate de nerespectarea prezentului regulament.

Participanții nu vor purta haine indecente sau vestimentație neadecvată activităților.

Nu este permisă purtarea de îmbrăcăminte sumară atât în cazul băieților, cât și în cazul fetelor (maieuri din plasă la băieți, fuste scurte la fete, tricouri mulate pe corp, tricouri/bluze care permit expunerea buricului și a spatelui, decolteuri, ș.a.m.d.).

În bagajul pentru tabără, participanții, trebuie să aibă în vedere pentru activitățile din tabără și cazare (atât fete cât și băieți) de:

 • haine adecvate sezonului iarnă (haine calde, hanorac, jachetă de iarnă)
 • ținuta de seară pentru noaptea de Revelion
 • ciorapi (minim două perechi pe zi)
 • pantofi de iarnă
 • șlapi/sandale pentru interior
 • șapcă și căciulă
 • mănuși
 • prosop de baie (un prosop mare și unul mic)
 • produse de igienă personală (periuță de dinți, pasta de dinți, săpun, gel de duș, șampon)
 • medicamente speciale în cazul în care acesta (participantul) suferă de alergii pe timp de iarnă sau se află sub tratament
 • sticlă de apă
 • o Biblie mică și carnețel de notițe.

Participanții nu au nevoie de costum de baie, deoarece nu există piscină în tabăra de iarnă.

Alte reguli de comportament pentru participanți vor fi prezentate la deschiderea oficială a taberei.

Refuzul de a observa și respecta aceste reguli poate duce la excluderea participantului din tabără înainte de termen. În acest caz, costurile taberei nu vor fi returnate, iar părinții/tutorii se obligă să recupereze participantul înainte de sfârșitul taberei. Rolul acestui regulament este de a asigura desfășurarea taberei în condiții optime și în deplină siguranță și de a crea o atmosferă de bună dispoziție și maxim confort pentru toți participanții.

De luat la cunoștință:

Prin înscrierea și participarea la evenimentele organizate de Asociația Creștină MIA, declar pe propria răspundere că sunt apt fizic și psihic și am o pregătire fizică corespunzătoare pentru participarea în această tabără.

În cazul unei accidentări, sunt conștient că acestea sunt riscurile și mi le asum, și nu voi depune plângere împotriva organizatorului.

Sunt de acord ca participantul (tanarul) la tabără să fie direct responsabil pentru lucrurile personale. Asociația Creștină MIA sprijină căutarea, dar nu își asumă responsabilitatea pentru lucrurile pierdute/deteriorate/furate.

Îmi dau acordul ca pozele și filmările făcute în cadrul evenimentului pot fi multiplicate și publicate fără pretenții de despăgubiri.

Organizatorul taberei nu își asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut în timpul acestui eveniment, participanții vor participa pe propria răspundere.

Ca urmare a unor modificări legislative și din dorința noastră de a îmbunătăți permanent modul în care gestionăm participarea dumneavoastră în cadrul evenimentelor organizate de către Asociația Creștină MIA, dorim să vă informăm că, începând cu data de 25 Mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice și a datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date va fi aplicată de toate statele Uniunii Europene.

Așa cum știți, prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal din Formularul de Înscriere în scop legal, pentru a rezerva locul în tabără, în scop de marketing direct, pentru a vă putea ține la curent cu toate activitățile noastre, în scop de promovare, comunicare prin e-mail și pentru procesul de follow-up prin corespondență. Menționăm că aceste informații NU sunt transmise către terțe persoane sau colaboratori!

Prin semnarea acestui Regulament (inclusiv bifând căsuța din formularul de înscriere Online) declar că sunt de acord cu prelucrarea datelor personale de către Asociația Creștină MIA, în scopurile menționate mai sus, conform noilor modificări legislative 677/2001, și sunt de acord cu Regulamentul Taberei de Iarnă.

Pentru orice întrebări sau probleme privind regulamentul taberei, vă stăm la dispoziție