Vara este cel mai așteptat anotimp, în general… Nu știu dacă chiar așa este pentru fiecare dintre voi, dar mie îmi provoacă mult entuziasm când ne apropiem de zilele însorite de vară. Dar și fiindcă atunci avem cel mai mult timp liber. Vara pentru mine este sinonimă cu taberele. Chiar dacă anul trecut a fost mai ciudat și nu am putut avea tabere fizic, am participat la tabere în mediul online. Iar anul acesta mi s-a oferit oportunitatea de a participa la filmările unei tabere online din cadrul Asociației Creștine MIA.

Noi oportunități, noi prieteni, noi înțelesuri

impresii de la filmările pentru taberele online MIA

Dacă ar trebui să rezum toată experiență mea într-un singur cuvânt, acel cuvânt ar fi: NOU. Am făcut activități noi și am cunoscut persoane noi.

Pot să spun că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am făcut la filmări au fost cântările cu semne. Am avut un timp plăcut alături de ceilalți consilieri MIA, învățând și filmând cântările cu semne, dar și câteva tutoriale pentru respectivele cântări.

daria MIA oportun prieteni intelesuri

Orele în care am repetat și am înregistrat, râsetele tuturor, îndrumările celor din echipa de organizare, poveștile de după… au făcut un întreg care se constituie în amintiri pe care nu le voi uită niciodată. Și încă un lucru pe care nu îl voi uită este febra musculară pe care am avut-o după. Dar asta nu înseamnă că regret, ci a făcut experiență mai amuzantă și mai memorabilă. A fost ceva nou!

O altă activitate care mi-a oferit posibilitatea să experimenteze ceva nou, a fost aceea de a filma o metodă grafică de evanghelizare cu ajutorul unui green screen. Acel ecran mare și verde pe care îl mai vezi la filmări. Am putut vedea ce se întâmplă în spatele camerelor: microfoane, lavaliere, lumini, stative, prompter, poziționarea camerelor. Dar și să experimentez emoțiile celui care „trebuie să dea bine pe cameră”. Pe cât de entuziasmant poate fi apariția în fața camerei, pe atât de captivant este ceea ce se întâmplă în spatele ei. Am descoperit că e multă muncă în spatele ecranului. A fost ceva nou!

Au fost filmate și scenete și chiar dacă nu am avut replici în niciuna, am avut șansă de a asista la repetiții. Am realizat cât de multă muncă este în spatele fiecărui filmuleț postat pe YouTube și de câte ori trebuie repetată o scenă pentru a surprinde acțiunea așa cum este dorită. A fost ceva nou!

De asemenea, această săptămâna mi-a arătat, într-o mică măsură, ce înseamnă „viața în capitală”. Trezitul de dimineață ca să ajungi la metrou, distanțele mari pe care le ai de parcurs… Dar acestea au fost îndulcite de plimbările de seară, de priveliștea frumoasă de la Lacul Morii, jocurile alături de prietenii noi, cântatul alături de cei din echipa MIA. A fost ceva nou!

Chiar dacă nu am început cu acest aspect, ci am păstrat ce era mai bun la final, partea mea preferată din toată săptămâna a fost timpul petrecut alături de ceilalți consilieri și echipa MIA. Persoane cunoscute, dar și persoane pe care le văzusem doar pe YouTube sau pe care le-am auzit doar la telefon. La început, când am sosit la sediul Misiune În Acțiune, nu prea am știut la ce să mă aștept, însă, pe parcursul întregii săptămâni, am învățat foarte multe lucruri de la acești minunății oameni. Fiecare avea ceva nou de oferit, fiecare ieșea în evidență făcând lucrările la care au fost chemați, folosindu-și darurile primite de la Dumnezeu.

Pentru mine săptămâna de filmări de la MIA a fost o experiență nouă. O nouă oportunitate pentru a mă dezvolta spiritual și personal, o nouă etapă a prieteniei mele cu întreaga echipă MIA, un nou înțeles a timpului de slujire pentru Dumnezeu, în moduri noi, interactive, distractive. Un nou drum alături de persoane de la care am foarte multe de învățat. O nouă binecuvântare pe care am trăit-o alături de copiii lui Dumnezeu.

daria oportun mia

Daria Pantilimon

Daria are 17 ani și e născută în familie de credincioși, iar în anul 2020 a acceptat pe Iisus în inima sa ca Domn și Mântuitor. Pasionată de chitară, o fire competitivă, sportul preferat fiind voleiul.

Mereu deschisă să învețe lucruri noi și să ajute pe cei din jur. Ii face mare placere sa cunoască oameni și sa stea de vorbă cu ei. Elevă la Colegiul Național Constantin Carabella – Târgoviște.