Păcatul roade totul bucată cu bucată, întinează orice haină imaculată, construiește ziduri, înrobește și distruge vieți. Suntem oameni și greșim în fiecare zi. Răul se ține scai de noi și ne găsim adeseori înfrânți, trântiți la pământ și fără speranță. Suntem dezamăgiți de noi înșine, iar în inimile noastre răsună: „Iar am greșit!”; „Iar m-am mâniat, am bârfit, m-am certat cu soțul/ soția, am pierdut timpul pe lucruri murdare”. Am vrea să ne ținem tare de Dumnezeu, însă păcatul, lumea și plăcerile ei se luptă să ne tragă în jos, să ne despartă de Dumnezeu. Și ne găsim adeseori într-o stare nepotrivită în care nu vrem să ne mai apropiem de Dumnezeu pentru că ne simțim murdari, neputincioși, plini de slăbiciuni și de tină.

Dumnezeu nu renunță la tine chiar și-atunci când ai greșit

Avem atâtea exemple de oameni din Biblie care au greșit și totuși, Dumnezeu nu a renunțat la ei. Avraam a mințit, David s-a făcut vinovat de adulter, Petru s-a lepădat, Iacov a înșelat și totuși Dumnezeu i-a folosit în lucrarea Sa. Poporul Israel deși s-a depărtat de Dumnezeu de atâtea ori, Dumnezeu a căutat modalități prin care să-i atragă iarăși la El. Dumnezeu nu renunță să ne iubească și să ne ierte păcatele. Continuă să facă acest lucru zi de zi, nu ocazional: „Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara…” (Psalmul 68:19). Tocmai din acest motiv Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, ca să biruiască asupra păcatului, iar acum mijlocește pentru noi. Mai mult de atât, nu doar că Domnul Iisus mijlocește pentru noi, dar ne oferă și oportunități noi și șanse de a o lua de la capăt, de a îndrepta lucrurile, de a sta aproape de El: „bunătățile se înnoiesc în fiecare dimineață” (Plângerile lui Ieremia 3:22). Dumnezeu nu uită de noi, nu ne abandonează chiar dacă noi ne îndepărtăm de El, facem alegeri greșite, nu ascultăm de El.

femeie trist renunta

Dovada cea mai vie a iubirii Lui necondiționate și jertfitoare se poate vedea din episodul de pe Cruce în care a îndurat cununa de spini pe capul Lui, piroanele în încheieturile mâinilor și în picioare. Iar mai înainte de asta a îndurat loviturile biciului, palme și batjocură, purtarea crucii în timp ce lumea Îl scuipa și arunca cu pietre în El. În cumplita Lui durere ar fi putut să renunțe, să zică „nu mai pot suporta acești oameni netrebnici care nu văd că fac totul pentru ei; chiar nu observă că Sângele Meu se scurge pentru ei?!”. Însă Domnul Iisus S-a lăsat străpuns și zdrobit pentru păcatele noastre. Nu a deschis gura deloc, nu a scos niciun murmur, nici o cârtire sau revoltă pentru tot ce a avut de îndurat. Făcea totul de dragul nostru, de dragul iertării și răscumpărării noastre.

Așadar, atunci când ne simțim murdari, să ne întoarcem la Iisus cu pocăință. El a venit pe pământ pentru păcătoși, nu pentru oameni perfecți și desăvârșiți. Dumnezeu ne primește înapoi chiar dacă ne-am pierdut calmul, am judecat pe cei din jur sau am cârtit. Dumnezeu ne iubește prea mult ca să renunțe la noi. În ciuda greșelilor, Dumnezeu își duce la îndeplinire planul cu tine. Are gânduri de pace și un viitor pentru tine!

Citeste si Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr.

Alexandra ucenicizare profil zambet

Ema Turculeț

Ema a absolvit Facultatea de Litere și Masterul Cultură și civilizație europeană la Oradea, iar acum slujește în cadrul departamentului Content Writing.

De la vârsta de 5 ani îi plăcea sa inventeze povești cu care să-i amuze pe alții. Mai apoi, crescând, a învățat să-și scrie gândurile și astfel a descoperit puterea lor vindecătoare. De aici, pasiunea de a scrie, de a crea, de a țese șiraguri de cuvinte. Dorința ei acum este să slujească Domnului prin darurile pe care El le-a pus în ea.