Croind un drum spre comunități locale

pian fete lecții

Prin tot ceea ce facem ca misionari în mijlocului generației tinere, știm că Iisus este Acela care schimbă viețile, așa că creăm în continuu contexte prin care ei ar putea să se întâlnească cu El.

Tinerii noștri taberiști sunt mereu încurajați să continue să se dezvolte spiritual și le oferim cadrul potrivit pentru acest lucru, prin aderarea la studiile biblice online (organizate în această perioadă pe Zoom). Astfel, ei sunt instruiți și echipați pentru a putea sluji în bisericile lor locale.

Vizitele noastre în anumite comunități locale pot fi adesea oportunități de ucenicizare, prin care tinerii sunt apropiați de Iisus, de a se conecta cu alți tineri de vârstele lor, dar sunt și invitați să devină ucenici care la rândul lor să formeze ucenici și a împlini ultima poruncă a Domnului nostru Iisus Hristos: „[…] Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură” (Marcu 16:15).

Luna trecută am reușit, prin Harul Domnului, să călătorim la micuța biserică din Sinoe, un parteneriat trainic pe care îl avem cu pastorul Mihai și comunitatea din Dobrogea. În anii trecuți, tinerii din această comunitate au fost nelipsiți din taberele MIA prin care destinele lor s-au schimbat.

De la o longevivă și prosperă colaborare, ne-am îndreptat pașii spre o nouă oportunitate de a proslăvi Numele lui Dumnezeu și am urcat spre Valea Prahovei. Iar la poarta Munților Bucegi, în Bușteni ne-a primit călduros comunitatea de la Biserica Independentă Baptistă, în pofida regiunii montane și a climei nu tocmai „ospitalieră”.

bușteni comunități locale
bușteni echipa MIA

Adesea, călătoriile de misiune sunt pline cu momente din care și noi învățăm. Ne oferă o perspectivă mai profundă asupra comunităților, despre nevoile lor, despre tipul de eveniment propice pentru tinerii din respectiva comunitate, pentru a-i încuraja să-L urmeze pe Hristos și să fie activi în biserica locală.

bușteni comunități tineri
bușteni echipa MIA

Aceste vizite ne-au adus multă bucurie și speranță pentru a dezvolta un parteneriat stabil și util tinerilor din aceste comunități. Scopul nostru este să venim în sprijinul bisericilor locale și de aceea îi încurajăm pe tinerii consilieri, de la grupele noastre de studiu biblic, ca tot ceea ce învață la MIA să transfere spre întărirea bisericilor lor, unde să slujească cu pasiune. Ne dorim să devină lideri eficienți în comunitățile lor și că vor antrena, la rândul lor, alți ucenici.

Un alt articol folositor pe tema aceasta este aici.

Mai multe fotografii din vizitele noastre în comunități găsiți aici.