Creaționism vs. Evoluționism

“Prin credință înțelegem că veacurile au fost create prin Cuvântul lui Dumnezeu, așa încât ceea ce se vede a fost făcut din lucruri care nu se văd.” – Evrei 11:3

Teoria Big Bang

BOOM și totul a început sa decurgă frumos și în ordine… când a fost ultima dată când ai văzut o explozie să producă ordine sau ceva atât de frumos ca planeta noastră? Sau când ai văzut o grădină fără stăpân să se dezvolte într-un mod armonios și roditor? Niciodată! Atunci de ce ai crede teoria BIG BANG?

Faptul că Big Bang-ul a fost un eveniment care nu ar fi putut (nu poate) fi prezis de legile fizicii veșnic repetabile în natură, pune la îndoială veridicitatea teoriei.

Poți urmări video-ul alăturat sau să citești în continuare dacă vrei să afli mai multe despre subiectul introdus.

Dr. Frank Tunek are o carte intitulată: Nu am destulă credință cât să fiu un ateu. Dacă te uiți la dovezile existente, trebuie să ai mai multă credință să crezi în evoluționism decât în creaționism. Da, ai citit corect. De ce? Fiindcă evoluționiști cred că totul a apărut din nimic. Evoluționismul susține că toată materia a apărut din nimic, printr-un proces lung și care s-a acordat perfect în așa fel încât universul să fie stabil și să poată prospera. Cu ce scop? Nu știm!

Teoria evoluției omului din maimuță

Dacă acestă teorie e adevărată, cum se face că din toate miliardele de ani în urmă în care s-a întâmplat tot procesul acesta al evoluției, avem doar fosile de maimuțe și de oameni, însă nu există nicio fosilă care să fie din presupusele faze intermediare ale evoluției. Ce s-a întâmplat cu toate exemplarele intermediare dintre maimuță și om? Oare să fi fost răpite de extratereștrii? Pare o explicație plauzibilă! Și cum unele maimuțe au continuat să fie maimuțe fără să evolueze?

creaționism vs. evoluționism maimuta monkey
creaționism vs. evoluționism găină

Adaptarea la mediu – pierderea de informație

Genele suferă mutații aleatorii, mai degrabă, decât le provoacă – s-a arătat într-un studiu publicat în 2010 făcut pe găini în Suedia. Deci, evoluția nu se produce cu scop, ci la întâmplare? Cum totul a ajuns să aibă un scop și să fie așa de bine definit? Prin adaptare nu câștigăm informație, ci pierdem. Deci dacă Biologia spune asta, cum are sens să credem că legile de azi NU au fost aceleași acum „miliarde” de ani și universul a continuat să câștige informație?

ADN-ul

Dacă găsești forțe naturale care să creeze complexe specifice/informație atunci nu mai ai nevoie de inteligență.

Pe Discovery.org (https://www.discovery.org/) – găsiți o lista de biologiști de renume care pun la îndoială Darwinismul. În Noiembrie 2016 aceștia au avut o conferință unde au ajuns la concluzia ca micro-evoluționismul nu funcționează deoarece nu știu de unde provine informația biologică.

Vorbim aici de cei mai mari oameni de știință pe care îi avem la ora actuală, care nu au răspunsuri, iar la noi avem niște profesori care prezintă lucrurile ca și când ar fi absolute.

Să presupunem că Darwin are dreptate în teoriile lui. Asta înseamnă că Dumnezeu nu există sau că Iisus nu a înviat din morți? Nu! Nu înseamnă că creștinismul nu este adevărat! De ce? Deoarece, dacă micro-evoluționismul ar fi adevărat, tot are nevoie de Dumnezeu. De ce? Are nevoie de un univers ca să funcționeze și legi care să le ducă în aceeași direcție, iar toate acestea au nevoie de o minte!

creaționism vs. evoluționism ADN DNA
creaționism vs. evoluționism flood water

Potopul Bibliei este demn de luat în calcul

Evoluționiștii susțin că Grand Canyon s-a format pe parcursul a 5-6 milioane de ani. Se putea sa fie totuși format altfel? In anii 80 cand a erupt vulcanul Sf. Elena, în statele unite, în doar 9 ore viitura de ape creată de erupție, a creat un mic canion de 42 de metri adâncime. E adevărat că este foarte mic comparat cu Grand Canyon, are 1/40 din scală să fiu mai exact, dar dacă o simpla erupție a unui vulcan poate crea un mic canion în 9 ore, ce poate face o catastrofă mai mare? Cum ar fi potopul de care vorbește biblia?

E nevoie de milioane de ani și puțină apă pentru asemenea eroziune sau multă apă și câteva zile pot face mai bine treaba? De asemenea, cum se explica fosilele și scheletele de animale găsite în locuri unde animalele nu aveau cum să ajungă și nu puteau supraviețui? Vă încurajez să cercetați la rândul vostru tema potopului și să o luați în calcul. Straturile de rocă pot susține Biblia! Câteva linkuri interesante aici și aici.

Toată cercetarea pentru acest video s-a produs prin pur și simplu acces la informație. Nu suntem oameni de știință însă putem spune două lucruri: 1) Nu am făcut această cercetare cu preconcepția că evoluționismul sau creaționismul sunt adevărate, și 2) și eu și Emilio am studiat arheologie în facultate și cum ar trebui să abordăm orice subiect de genul așa că ne-am asigurat că nu alteram informațiile găsite pentru a ne urmări interesele ci doar am tras o concluzie din datele pe care le-am avut la dispoziție. Informațiile pe care le expunem sunt rezultatul a tot ceea ce am citit și am tras o concluzie din ele, pe înțelesul tuturor.

Ambii am fost expuși la ambele teorii încă de mici și ambele sună foarte bine când ești copil. Însă mai târziu am învățat să citim și am studiat după liceu domeniul acesta și ceea ce credem s-a schimbat într-o oarecare măsură.

Și de ce credem că această informație e importantă? Ceea ce credem se va manifesta în modul cum trăim. Dacă credem că venim de nicăieri și ne îndreptăm către nicăieri, nu prea avem scop în viață decât să treacă ușor și să ne bucurăm de ea. Dar dacă există într-adevăr un Creator, nu doar că trecerea prin viață după cum El a intenționat să trecem ne va da împlinire dar trebuie să luăm în calcul și ce va fi după ce viața se termină.

Creaționismul implică prezența cuiva sau a ceva în afara universului cunoscut nouă care a creat toate lucrurile pentru a-și manifesta Gloria și pentru Gloria Sa. În alte cuvinte, creația e făcută pentru a-l recunoaște (acknowledge) pe Creator.