Ultima săptămână a fost fantastică! 46 de participanți au finalizat cursurile 4 și 8 ale Programului BTCP! Vrem să îi mulțumim foarte mult lui Jeremy Pope pentru că a predat aceste cursuri într-un mod atât de pătrunzător!

În timpul petrecut împreună, am fost provocați să studiem Biblia în mod corect și eficient. Profesorii noștri, Jeremy Pope și Iulian Avramescu, ne-au învățat principiile studierii și predării Cuvântului, precum și importanța interpretării gramaticale. Ei s-au asigurat că am înțeles bine tot ceea ce trebuia să știm pentru a explora Scriptura pe cont propriu.

 

Cursul 4: Predicarea mesajelor biblice

Acest curs este conceput pentru a le oferi studenților cunoștințe complete despre cum să pregătească și să transmită mesaje biblice într-un stil expozitiv. Scopul este de a se asigura că aceste mesaje rămân fidele Bibliei și, în același timp, răspund nevoilor audienței. Cursul pune un accent deosebit pe pregătirea predicatorilor și pe elaborarea unor mesaje eficiente, cu o mulțime de exemple practice și subiecte abordate.

Studenții noștri au experimentat presiunea pe care o simt predicatorii atunci când pregătesc un mesaj și, prin aceasta, au învățat să îi aprecieze mai mult!

 

Cursul 8: Principii și metode de predare

Liderii bisericii și pastorii sunt echipați cu abilități pentru a preda în mod eficient Cuvântul lui Dumnezeu, punând accentul pe rolul lor de învățători și pe scopul biblic al predării. Adevărul central pe care îl urmărește acest curs este că studentul trebuie să învețe Cuvântul pentru ca oamenii să poată crește până la maturitate în Hristos!

De asemenea, am pregătit un video care prezintă cum a decurs Colegiul MIA! Vizionează-l acum!