Turneele Sportive: Campionatele care câștigă suflete pentru Hristos

În calitate de lideri de slujire, lucrăm din greu pentru a crea o viziune care să-i determine pe tinerii din comunitatea MIA să-l cunoască pe Iisus sau să se apropie mai mult de El. Ne rugăm, planificăm, bugetăm, iar planificăm, promovăm, petrecem ore întregi alegând sau creând o tematică atrăgătoare și utilă pentru generația de astăzi, pregătim decorurile, comandăm cele necesare… și lista cu sarcini de îndeplinit nu pare să se scurteze vreodată.

Copiii și tinerii la care ne dorim să ajungem au ceva în comun, mai bine zis, mintea lor născocesc aceeași întrebare când îi invităm la unul dintre evenimentele noastre. Nu toți au îndrăzneala să ne-o și adreseze, dar suntem conștienți că ea există adânc înrădăcinată în curiozitatea lor: Oare va fi distractiv? Fiindcă dacă nu este, n-am să vin să mă plictisesc acolo

peisaj mare dumnezeu apus

Prin această întrebare ei, de fapt, evaluează invitația noastră de a participa la o conferință, de a veni în tabere, de a se prezenta la o seară de tineret.

În speranța de a îndeplini acest criteriu și de a nu pierde nicio oportunitate prin care a-m putea construi o relație cu acești tineri plini de căutări, dar și a crea un context în care tinerii să se poată dezvolta în cât mai multe arii, dar mai ales spiritual și a reuși astfel, să-i conducem spre Hristos, am creat turneele sportive. Și ghiciți?! A funcționat!

Turneele sportive manifestă un real magnet pentru participare. Flexibilitatea de a putea să mergem noi spre comunitățile locale, unde avem nevoie doar de o sală de sport interioară, un teren în curtea școlii sau o încăpere anexată bisericii, oferă o mai mare receptivitate din partea participanților.

Turneul sportiv se desfășoară pe durata unui weekend, începând într-o atmosferă relaxantă vineri seara, când facem cunoștință cu participanții și vizionăm un film cu tematică creștină. Ne rugăm, cântăm… Iar ei au deja un prim contact cu mediul creștin.

Sâmbătă are loc turneul propriu-zis, în care avem două echipe care „se duelează”. Cele mai dese au fost meciurile de fotbal sau ping-pong. Însă, depinde și de abilitățile participanților și de posibilitățile pe care ni le oferă spațiul în care organizăm turneul.

Un moment important al acestei zile este pauza de prânz. Când copiilor li se servește și o „masă spirituală”, în timp ce își potolesc foamea și setea și se liniștesc de la presiunea turneului. Acesta este punctul culminant al întregului eveniment, căci tinerii iau contact cu Evanghelia.

După încheierea jocului sportiv, tinerii sunt invitați să participe la slujba duminicală de la biserica locală, unde se va face și premierea, cu medalii. Iar cel mai prețios trofeu pentru ei, chiar dacă ei poate încă nu conștientizează, este Iisus Hristos. Despre care au oportunitatea să audă și să înceapă un alt „turneu” alături de El.

turnee sportive ping pong
baieti premiere diplome
sport evanghelizare tineri

Ne-ar plăcea să fim parteneri cu cât mai multe biserici locale și să putem sluji împreună. Ne poți lăsa un mesaj chiar aici, pe website-ul nostru, sau ne poți scrie la adresa de e-mail: [email protected].

Citește și acest articol [clik aici].